Woonaccessoires hebben geen pure functionele rol maar eerder een decoratieve rol in je woning. Toch zijn zij heel belangrijk in de inrichting en de feeling van jouw interieur. Het zijn namelijk de items die je kan gebruiken om als finishing touch toe te voegen aan de basis van je woning. Zij bepalen de huiselijkheid van jouw interieur.

Hierbij enkele tips om jouw interieur net dat tikkeltje extra gevoel te geven.

Kussens

Kussens zijn ideaal om extra kleur te brengen in een vrij neutraal interieur. Felle accentkleuren kunnen het karakter van een zitbank helemaal veranderen en meer energie geven aan de ruimte.
Maar opgelet! Overdrijf niet want hoe feller de kleur, hoe minder je deze mag gebruiken. Gebruik vibrerende kleuren en exotische prints met zachtere tonen zoals munt en paars. Balans en proportie is en blijft het meest belangrijke in je interieur.
Kussens in groep creëren een mooi visueel effect. Combineer verschillende groottes en afwerkingen zoals glanzend en mat.

Plaids

Vind je het leuk om ‘s avonds gezellig onder een dekentje of plaid te liggen, kies dan zeker voor een exemplaar die bij je kussens en zitmeubel past. Afstemmen kan hier door de kleuren te combineren of de materialen… Heb je een kussen met glanseffect, dan kan je je ook wagen aan een iets luxueuzere plaid met metaalkleurig effect.

Vazen en potten

Vazen en potten zijn essentieel als woonaccessoire en worden vooral gebruikt om extra textuur te brengen in een kamer. Creëer mooie combinaties van verschillende vazen en potten met contrasterende afwerkingen, zoals mat met glanzend (vb hout en brons), ruwe afwerkingen met gladde afwerkingen (glas en keramiek). Ook de hoogtes en diameters mogen verschillen. Durf gerust combineren !

Kaarsen en geuren

Kaarsen en geurverspreiders zijn andere fantastische elementen om je huis mee te decoreren. Gebruik ze niet alleen om geuren te verspreiden in je woning maar voeg theelichten toe aan de combinatie van de vazen en potten om een betere en mooiere opstelling en sfeer te krijgen.

Tot slot!

Woonaccessoires geven je de kans om te spelen met nieuwe ideeën en manieren om je woning opnieuw in te richten. Amuseer je met de eindeloze mogelijkheden en variaties en gebruik de eindeloze creativiteit die woonaccessoires geven!